Over ons

Het oog van de slang

Het bedrijf wat later bekend zou worden als Janome is in 1921 opgericht in Japan. De oprichter Yosaku Ose bedacht Janome als merknaam, vertaald als “oog van de slang”, na het zien van een nieuwe stijl spoeltjes die hem deden denken aan het oog van een slang. Lange tijd bleef Janome gefocust op de Japanse markt, waar sinds de oprichting in het productiecentrum in Koganei, Tokio, naaimachines worden geproduceerd.

In de tweede helft van de 20ste eeuw breidde het bedrijf zich snel uit over de wereld. Productie werd in deze periode uitgebreid naar Janome Taiwan in 1969 en Janome Thailand in 1988. Deze drie Janome productiecentra 2019 bereikte op 13 december 2019 een mijlpaal met de productie van de 70 miljoenste naaimachine. Om de internationale markt te bedienen heeft Janome dochterondernemingen opgericht of zich verbonden aan erkende partners, waardoor er een wereldwijd netwerk is ontstaan voor de verkoop van Janome naaimachines. Momenteel zijn Janome naaimachines in meer dan 100 landen verkrijgbaar.

 

Janome streeft ernaar om aantrekkelijke producten te ontwikkelen die voldoen aan de wensen van de consument. Als leider op de markt van huishoudelijke naaimachines, streeft Janome ernaar om haar klanten hoogwaardige producten en een hoog serviceniveau te bieden. Janome Europe B.V. werd in 1999 opgericht in Nederland om de Nederlandse, Belgische en Duitse markt te bedienen. In samenwerking met deskundige vakhandelaren biedt Janome Europe B.V. hoogwaardige en klantvriendelijke service voor iedere consument die geïnteresseerd is in ons merk.

Op zoek naar de perfecte naaimachine?

JANOME heeft het voor je!